23948sdkhjf

7-Eleven-butiker säljer kocklagad mat från K-märkt

Först var det samarbetet mellan Niklas Ekstedt och hans lokala 7-Eleven på Humlegårdsgatan i Stockholm. Nu följer fler 7-Eleven-butiker i city efter och börjar sälja kocklagad mat från restaurang K-märkt.

Både Reitan Convenience, som äger 7-Elevenbutikerna, och restauranggruppen K-märkt har sett en minskning av antalet kunder sedan coronautbrottet. Det har blivit gogrund för ett samarbete där K-Märkt börjat leverera färdiglagad mat till tre utvalda 7-Eleven-butiker i centrala Stockholm (Sveavägen 71, Storgatan 16 och Gyllenstiernsgatan 20). 

– K-märkts sätt att arbeta hållbart var det som först gjorde att vi fick upp ögonen för dem, sedan att maten är fantastiskt god gör inte saken sämre. Vi vill genom samarbetet erbjuda fler kunder möjligheten till god och hållbart tillagad mat i dessa tider, säger Annamaria Carnemark, inköps- och marknadsdirektör, RCS.

– När livet känns lite tråkigt och jobbigt blir god och vällagad mat viktigare än någonsin för kroppen och för välbefinnandet. Detta samarbete ger oss möjligheten att erbjuda gamla gäster och nya kunder vår mat på nya adresser, säger Jens Dolk, en av grundarna till K-märkt.

Rätterna lagas på K-märkt Garnisonen på Östermalm och levereras till butikerna vid 10-tiden. Pilotbutikerna har valts ut baserat på restaurangkökets läge och för att det bor många kunder i närheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094