23948sdkhjf

Förfrågningar till konkursförvaltaren om Vapiano-krogar

Som Foodnet kunde berätta i förra veckan så har bolagen bakom tre av Vapiano-restaurangerna gått i konkurs. Någon förhoppning om att driva dem vidare finns inte. Alla tre restaurangerna är stängda. Den på Kungsbron nära Centralstationen i Stockholm var redan stängd vid konkursen och de två andra, den ena i Skrapan på Södermalm och den andra i Täby centrum, stängde dagen efter konkursen som inleddes den 8 april.

Läs också: Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Enligt konkursförvaltaren Guy Lofalk har det kommit in en del förfrågningar avseende restaurangerna.

– Men tyvärr kan jag inte gå närmare in på detta.

De tre stängda restaurangerna hade vid de senaste årsredovisningarna totalt 200 anställda. Vid tidpunkten för konkurserna jobbade fortfarande 170 personer på de tre krogarna, varav många av dem var timanställda.

Sex Vapianorestauranger finns nu kvar. En i Göteborg, en i Malmö och fyra i Stockholmsområdet. De senare ligger på Sturegatan, Vasagatan, Munkbrogatan (Gamla stan) samt i Mall of Scandinavia i Solna. 

Guy Lofalk vill inte spekulera i risken för att fler Vapiano-restauranger ska gå i konkurs eller hur det egentligen står till med det svenska koncernbolaget Vapiano SE som i sin tur ingår i den tyska franchisekedjan Vapiano som sedan den 2 april är på obestånd.

– Jag är bara konkursförvaltare i dessa tre restauranger så jag vågar inte uttala mig om hur det ser ut för resten av gruppen. Vi får se hur det utvecklar sig, avslutar han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172