23948sdkhjf

Vapiano-restauranger i konkurs

Totalt cirka 120 anställda berörs på Vapiano i Skrapan, på Kungsbron och i Täby.

Coronaviruset fortsätter att skörda offer i krogbranschen. Bolagen bakom tre av de svenska Vapiano-restaurangerna, har nu försatts i konkurs.

Det tyska franchisekedjan med det italienska konceptet har en längre tid haft ekonomiska bekymmer. Den 2 april meddelade det tyska bolaget Vapiano att man var på obestånd. Systerbolaget Vapiano SE anmälde samma sak hos rätten i Cologne.

Det sades då att de internationella franchisebolagen inte påverkades, men Vapianos aktie kollapsade och med det 90 procent av bolagets värde sedan årsskiftet. Nu har även de svenska Vapiano-restaurangerna dragits med i fallet. 

Vapiano Sweden AB är huvudbolag till alla Vapiano-restauranger som var och en  placerats i eget bolag. Konkurs inleddes den 8 april för tre av dotterbolagen; GLR Götgatan AB, GLR Västra City AB och GLR Täby AB.

Det handlar alltså om Vapiano-restaurangerna i Skrapan på Södermalm och på Kungsbron i city samt i Täby centrum. De tre bolagen hade enligt de senaste årsredovisningarna 50, 37 respektive 33 anställda, totalt alltså 120 anställda. Rörelseresultaten var -4,5 miljoner, -1,3 mijoner samt -3,1 miljoner kronor för respektive bolag.

Vapiano har funnits i Sverige sedan 2007 då den första restaurangen öppnade på Sturegatan i Stockholm. Kedjan serverar pizza, pasta och sallad som lagas framför kunderna medan de väntar. Fram tills nyligen fanns nio restauranger, en i Göteborg, en i Malmö och resten i Stockholmsområdet.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078