23948sdkhjf

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Restaurangerna och dess barer har drabbats hårt av coronapandemin. Vin- och spritföretaget Pernod Ricard Sweden vill hjälpa till och hålla modet uppe genom att erbjuda baranställda kostnadsfria utbildningar i en tid då det finns tidsmässigt utrymme för kompetensutveckling. Totalt handlar det om spritutbildningar i samarbete med The Wine & Spirit Education Trust, mer känt som WSET, för ett värde av en halv miljon kronor.

Läs också: Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

– Pernod Ricard förstår att det just nu är en svår tid för branschen, både på ett professionellt och personligt plan. Men trots dessa utmaningar ser vi detta som en möjlighet för industrin att resa sig starkare, tillsammans, säger Stephanie Durroux, vd för Pernod Ricard Northern Europe.

220 restaurang- och baranställda runt om Sverige har möjlighet att anmäla sig till den digitala WSET-spritkursen som varar i cirka fem veckor. Kursen kommer att omfattas av dryckesutbildningar på några av Sveriges ledande spritvarumärken, inklusive Absolut, Jameson och Beefeater.

– Pernod Ricard Sweden investerar markant i utbildningar, en gest som vi tror kommer att ge ett långsiktigt värde för vår sektor, säger Stephanie Durroux.

Alla deltagare i WSET-utbildningarna förväntas delta i ett slutprov vid en senare tidpunkt i antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. De som klarat kursen erhåller ett certifikat och en prydnadsnål som är internationellt erkänd inom restaurang- och barbranschen.

Läs mer om: Pernod Ricard | utbildning | WSET
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128