23948sdkhjf

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Restaurangerna och dess barer har drabbats hårt av coronapandemin. Vin- och spritföretaget Pernod Ricard Sweden vill hjälpa till och hålla modet uppe genom att erbjuda baranställda kostnadsfria utbildningar i en tid då det finns tidsmässigt utrymme för kompetensutveckling. Totalt handlar det om spritutbildningar i samarbete med The Wine & Spirit Education Trust, mer känt som WSET, för ett värde av en halv miljon kronor.

Läs också: Minskad försäljning – men bättre än väntat för Absolut

– Pernod Ricard förstår att det just nu är en svår tid för branschen, både på ett professionellt och personligt plan. Men trots dessa utmaningar ser vi detta som en möjlighet för industrin att resa sig starkare, tillsammans, säger Stephanie Durroux, vd för Pernod Ricard Northern Europe.

220 restaurang- och baranställda runt om Sverige har möjlighet att anmäla sig till den digitala WSET-spritkursen som varar i cirka fem veckor. Kursen kommer att omfattas av dryckesutbildningar på några av Sveriges ledande spritvarumärken, inklusive Absolut, Jameson och Beefeater.

– Pernod Ricard Sweden investerar markant i utbildningar, en gest som vi tror kommer att ge ett långsiktigt värde för vår sektor, säger Stephanie Durroux.

Alla deltagare i WSET-utbildningarna förväntas delta i ett slutprov vid en senare tidpunkt i antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. De som klarat kursen erhåller ett certifikat och en prydnadsnål som är internationellt erkänd inom restaurang- och barbranschen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08