23948sdkhjf

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

I april gick tre av de svenska Vapiano-restaurangerna i konkurs. Nu har resten av kedjan fått ny ägare. Magnus Ledin, som var med och grundade Vapiano Sverige hösten 2007 och tidigare varit delägare i kedjan, tar över driften av de sex restauranger som återstår. 

– Jag är helt övertygad om att Vapiano är ett varumärke som har mycket att ge. Det kände jag för 13 år sedan och det känner jag fortfarande, kommenterar Magnus Ledin.

Det var den 8 april som konkurs inleddes för tre av dotterbolagen; GLR Götgatan AB, GLR Västra City AB och GLR Täby AB. Det handlade alltså om Vapiano-restaurangerna i Skrapan på Södermalm och på Kungsbron i city samt i Täby centrum som alla har stängt. 

Kvar finns sex restauranger. En i Göteborg, en i Malmö och fyra i Stockholmsområdet. De senare ligger på Sturegatan, Vasagatan, Munkbrogatan (Gamla stan) samt i Mall of Scandinavia i Solna.

– Vi är oerhört glada över att få en ägare som delar vår uppfattning om potentialen i Vapiano som varumärke och som tror på konceptet lika mycket som vi gör. Magnus tillför såväl en stor branschkunskap som framtida handlingskraft. Det bådar väldigt gott för vår fortsatta utveckling och tillväxt, menar Erik Jungberg, vd på Vapiano Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094