23948sdkhjf

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

I april gick tre av de svenska Vapiano-restaurangerna i konkurs. Nu har resten av kedjan fått ny ägare. Magnus Ledin, som var med och grundade Vapiano Sverige hösten 2007 och tidigare varit delägare i kedjan, tar över driften av de sex restauranger som återstår. 

Läs också: Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

– Jag är helt övertygad om att Vapiano är ett varumärke som har mycket att ge. Det kände jag för 13 år sedan och det känner jag fortfarande, kommenterar Magnus Ledin.

Det var den 8 april som konkurs inleddes för tre av dotterbolagen; GLR Götgatan AB, GLR Västra City AB och GLR Täby AB. Det handlade alltså om Vapiano-restaurangerna i Skrapan på Södermalm och på Kungsbron i city samt i Täby centrum som alla har stängt. 

Kvar finns sex restauranger. En i Göteborg, en i Malmö och fyra i Stockholmsområdet. De senare ligger på Sturegatan, Vasagatan, Munkbrogatan (Gamla stan) samt i Mall of Scandinavia i Solna.

– Vi är oerhört glada över att få en ägare som delar vår uppfattning om potentialen i Vapiano som varumärke och som tror på konceptet lika mycket som vi gör. Magnus tillför såväl en stor branschkunskap som framtida handlingskraft. Det bådar väldigt gott för vår fortsatta utveckling och tillväxt, menar Erik Jungberg, vd på Vapiano Sverige.

Mer om: vapiano
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094