23948sdkhjf

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Vasakronan har tecknat avtal med Bockholmengruppen och Bastard Burgers för att förstärka de kulinariska inslagen vid Hötorget i centrala Stockholm. Våren 2021 öppnar de nya restaurangerna på upprustade Sergelgatan.

Bockholmengruppen ligger bakom satsningen Hötorget Kvarterskrog och Takservering, som består av en elegant kvarterskrog i gatuplan och en takservering på Hötorgsterrassen. Takterrassen är tänkt att ha öppet året runt men med tyngdpunkt på perioden maj-september.

För snabbväxande Bastard Burgers är restaurangen vid Hötorget bara en av flera planerade nyetableringar.

Sergelgatan invigdes 1959 och blev då Sveriges första riktiga gågata. Vasakronan, som äger fyra av fem Hötorgsskrapor, genomför nu en omfattande renovering för att ge gångstråket dess forna glans tillbaka. 

Målet är att skapa ett kvarter med ny struktur, nytt uttryck och innehåll samt nya upplevelser. I det ingår även matupplevelser och Vasakronan har nu tecknat avtal med Bockholmengruppen som hyr 830 kvadratmeter i hörnet Sergelgatan/Hötorget och Bastard Burgers som hyr 330 kvadratmeter i hörnet Sveavägen/Hötorget.

– Ambitionen har varit att rama in Hötorget på ett schysst sätt, att hitta aktörer som kompletterar Haymarket, Hötorgshallen och Filmstaden Sergel. Både Bockholmengruppen och Bastard Burgers är starka aktörer som gör det på olika sätt, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling Stockholm/Uppsala.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097