23948sdkhjf

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Snabbväxande Bastard Burgers har sedan i somras letat en ny storägare för att kunna fortsätta expansionen. Nu står det klart att norska riskkapitalbolaget Equip köper 60 procent av den norrbottniska hamburgerkedjan. Enligt Breakit behåller grundarteamet med Simon Wanler i spetsen resten av aktierna.

Läs också: Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

– Vi gör inte detta för att casha in utan för att få resurser att expandera internationellt. En av våra drömmar är att öppna restaurang i New York. Med tillskottet vi får med denna affär så har vi nu en enorm kraft både finansiellt och kunskapsmässigt för att kunna fortsätta vår resa och vår expansion ut i världen, säger vd Simon Wanler till Breakit.

Köpesumman är hemlig, men enligt en källa till Breakit värderas hela Bastard Burgers till nästan 500 miljoner kronor i transaktionen.

Bastard Burgers började för bara drygt tre år sedan som ett hål i väggen hemma i Luleå. Sedan dess har streetfoodkedjan växt snabbt och har nu 28 restauranger från Boden i norr till Varberg i syd. Ytterligare minst fyra, i Väsby, Göteborg, Kalmar och Linköping, kommer att öppna inom kort.

Nyligen uppmärksammades hamburgerkedjan också för styrelsebeslutet att betala anställda som tar föräldraledigt den del av lönen som Försäkringskassan och kollektivavtalet inte ersätter i upp till sex månader. Detta för att bli en mer attraktiv arbetsgivare och locka fler kvinnor till köken.

Hamburgerkedjan Bastard Burgers vill bli en mer attraktiv arbetsgivare. Därför betalar man mellanskillnaden så att föräldralediga får full lön, skriver Besöksliv.

Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Nyhetsbrev

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Arkiv

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11