23948sdkhjf

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Snabbväxande Bastard Burgers har sedan i somras letat en ny storägare för att kunna fortsätta expansionen. Nu står det klart att norska riskkapitalbolaget Equip köper 60 procent av den norrbottniska hamburgerkedjan. Enligt Breakit behåller grundarteamet med Simon Wanler i spetsen resten av aktierna.

Läs också: Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

– Vi gör inte detta för att casha in utan för att få resurser att expandera internationellt. En av våra drömmar är att öppna restaurang i New York. Med tillskottet vi får med denna affär så har vi nu en enorm kraft både finansiellt och kunskapsmässigt för att kunna fortsätta vår resa och vår expansion ut i världen, säger vd Simon Wanler till Breakit.

Köpesumman är hemlig, men enligt en källa till Breakit värderas hela Bastard Burgers till nästan 500 miljoner kronor i transaktionen.

Bastard Burgers började för bara drygt tre år sedan som ett hål i väggen hemma i Luleå. Sedan dess har streetfoodkedjan växt snabbt och har nu 28 restauranger från Boden i norr till Varberg i syd. Ytterligare minst fyra, i Väsby, Göteborg, Kalmar och Linköping, kommer att öppna inom kort.

Nyligen uppmärksammades hamburgerkedjan också för styrelsebeslutet att betala anställda som tar föräldraledigt den del av lönen som Försäkringskassan och kollektivavtalet inte ersätter i upp till sex månader. Detta för att bli en mer attraktiv arbetsgivare och locka fler kvinnor till köken.

Hamburgerkedjan Bastard Burgers vill bli en mer attraktiv arbetsgivare. Därför betalar man mellanskillnaden så att föräldralediga får full lön, skriver Besöksliv.

Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094