23948sdkhjf

Bastard Burgers letar storägare – och byter namn i Skåne

Den norrbottniska hamburgerkedjan Bastard Burgers som började i ett hål i väggen för bara tre år sedan har växt snabbt. Kedjan består nu av 22 restauranger från Luleå i norr och Varberg i söder med ytterligare ett antal etableringar signerade.

Nu vill Bastard Burgers ta konceptet utomlands, men en internationell expansion kräver kapital. Enligt Breakit har kedjan anlitat rådgivningsfirman Valentum för att få in en ny storägare. 

Breakit spekulerar i att en omsättning på 200 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor bör innebära en värdering av hela bolaget på minst en kvarts miljard. En värdering som Bastard Burgers vd och medgrundare Simon Wanler inte vill kommentera.

– Första steget är att hitta rätt partner som kan bidra med både kunskap och kapital. Vi kan rulla ut restauranger på egen hand i Finland och Norge men ska vi in i Tyskland, Frankrike och England behöver vi hjälp, säger Simon Wanler som dessutom avslöjar för Breakit att Bastard Burgers överväger en inbrytning på USA-marknaden.

Simon Wanler och kompani har mer att tänka på. I Skåne, där 12 restauranger nu ska lanseras, finns redan en restaurang som heter Bastards. Bastard Burgers har därför bestämt sig för att byta namn i Skåne, skriver Breakit. Processen med att hitta ett nytt namn var igång redan innan namnkrocken eftersom ordet Bastard inte lämpar sig så bra i vissa länder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078