23948sdkhjf

Bastard Burgers letar storägare – och byter namn i Skåne

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den norrbottniska hamburgerkedjan Bastard Burgers som började i ett hål i väggen för bara tre år sedan har växt snabbt. Kedjan består nu av 22 restauranger från Luleå i norr och Varberg i söder med ytterligare ett antal etableringar signerade.

Läs också: Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Nu vill Bastard Burgers ta konceptet utomlands, men en internationell expansion kräver kapital. Enligt Breakit har kedjan anlitat rådgivningsfirman Valentum för att få in en ny storägare. 

Breakit spekulerar i att en omsättning på 200 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor bör innebära en värdering av hela bolaget på minst en kvarts miljard. En värdering som Bastard Burgers vd och medgrundare Simon Wanler inte vill kommentera.

– Första steget är att hitta rätt partner som kan bidra med både kunskap och kapital. Vi kan rulla ut restauranger på egen hand i Finland och Norge men ska vi in i Tyskland, Frankrike och England behöver vi hjälp, säger Simon Wanler som dessutom avslöjar för Breakit att Bastard Burgers överväger en inbrytning på USA-marknaden.

Simon Wanler och kompani har mer att tänka på. I Skåne, där 12 restauranger nu ska lanseras, finns redan en restaurang som heter Bastards. Bastard Burgers har därför bestämt sig för att byta namn i Skåne, skriver Breakit. Processen med att hitta ett nytt namn var igång redan innan namnkrocken eftersom ordet Bastard inte lämpar sig så bra i vissa länder.

Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.567