23948sdkhjf

Bastard Burgers letar storägare – och byter namn i Skåne

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den norrbottniska hamburgerkedjan Bastard Burgers som började i ett hål i väggen för bara tre år sedan har växt snabbt. Kedjan består nu av 22 restauranger från Luleå i norr och Varberg i söder med ytterligare ett antal etableringar signerade.

Läs också: Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Nu vill Bastard Burgers ta konceptet utomlands, men en internationell expansion kräver kapital. Enligt Breakit har kedjan anlitat rådgivningsfirman Valentum för att få in en ny storägare. 

Breakit spekulerar i att en omsättning på 200 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor bör innebära en värdering av hela bolaget på minst en kvarts miljard. En värdering som Bastard Burgers vd och medgrundare Simon Wanler inte vill kommentera.

– Första steget är att hitta rätt partner som kan bidra med både kunskap och kapital. Vi kan rulla ut restauranger på egen hand i Finland och Norge men ska vi in i Tyskland, Frankrike och England behöver vi hjälp, säger Simon Wanler som dessutom avslöjar för Breakit att Bastard Burgers överväger en inbrytning på USA-marknaden.

Simon Wanler och kompani har mer att tänka på. I Skåne, där 12 restauranger nu ska lanseras, finns redan en restaurang som heter Bastards. Bastard Burgers har därför bestämt sig för att byta namn i Skåne, skriver Breakit. Processen med att hitta ett nytt namn var igång redan innan namnkrocken eftersom ordet Bastard inte lämpar sig så bra i vissa länder.

Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Nyhetsbrev

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Arkiv

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094