23948sdkhjf

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Grosvenor Europe satsar på att stärka måltidsutbudet i sina köpcentrum.

Grosvenor Europe gör en matsatsning i sina köpcentrum i Sverige. Bland de restauranger som är på väg in återfinns Bastard Burgers och de asiatiska koncepten Wosu, Asian by Liins och Kaiyo.

Läs också: Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

– Etableringen av fler restauranger och nya matkoncept är en del av vår övergripande strategi att stärka måltidsutbudet i våra centrum. Det är oehört viktig för att möta konsumentens allt större önskan om ett attraktivt restaurangutbud, säger Carl Strufve, director nordics på Grosvenor Europe.

Den norrbottniska hamburgerkedjan Bastard Burgers har växt snabbt. Bara sedan i augusti, då det rapporterades att kedjan söker en ny storägare, har fyra nya restauranger öppnats och fler är på gång. I dag, den 15 november, är det premiär i Skärholmen centrum och lagom till julhandlen får även Väsby centrum en Bastard Burgers-restaurang.

– Vi ser stor potential för vårt koncept i Grosvenor Europes centrum. De är välbesökta och står för mångfald, vilket passar bra för oss, säger Simon Wanler, vd och medgrundare till Bastard Burgers.

I Skärholmen får Bastard Burgers sällskap av grillkonceptet Mangal.

Ett antal asiastiska koncept ska också bredda utbudet i Grosvenor Europes köpcentrum. Wosu öppnar i Burlöv Center den 30 november, och i december kommer Asian by Liins och Kaiyo till Väsby centrum respektive Bålsta centrum.

Den malaysiska snabbmatskedjan Marrybrown valde Citycon-ägda Kista galleria som sin första europeiska destination. Kycklingkonceptet är nu även på väg till Skärholmen centrum, men fortfarande återstår förhandlingar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125