23948sdkhjf

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Grosvenor Europe satsar på att stärka måltidsutbudet i sina köpcentrum.

Grosvenor Europe gör en matsatsning i sina köpcentrum i Sverige. Bland de restauranger som är på väg in återfinns Bastard Burgers och de asiatiska koncepten Wosu, Asian by Liins och Kaiyo.

Läs också: Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

– Etableringen av fler restauranger och nya matkoncept är en del av vår övergripande strategi att stärka måltidsutbudet i våra centrum. Det är oehört viktig för att möta konsumentens allt större önskan om ett attraktivt restaurangutbud, säger Carl Strufve, director nordics på Grosvenor Europe.

Den norrbottniska hamburgerkedjan Bastard Burgers har växt snabbt. Bara sedan i augusti, då det rapporterades att kedjan söker en ny storägare, har fyra nya restauranger öppnats och fler är på gång. I dag, den 15 november, är det premiär i Skärholmen centrum och lagom till julhandlen får även Väsby centrum en Bastard Burgers-restaurang.

– Vi ser stor potential för vårt koncept i Grosvenor Europes centrum. De är välbesökta och står för mångfald, vilket passar bra för oss, säger Simon Wanler, vd och medgrundare till Bastard Burgers.

I Skärholmen får Bastard Burgers sällskap av grillkonceptet Mangal.

Ett antal asiastiska koncept ska också bredda utbudet i Grosvenor Europes köpcentrum. Wosu öppnar i Burlöv Center den 30 november, och i december kommer Asian by Liins och Kaiyo till Väsby centrum respektive Bålsta centrum.

Den malaysiska snabbmatskedjan Marrybrown valde Citycon-ägda Kista galleria som sin första europeiska destination. Kycklingkonceptet är nu även på väg till Skärholmen centrum, men fortfarande återstår förhandlingar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126