23948sdkhjf

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Får sällskap av Babas Burgers & Bites och Oh Pokè i gallerian.

Malaysiska Marrybrown kliver in i Sverige. Snabbmatskedjan som ibland beskrivs som Asiens KFC, har valt Kista Galleria för sin första europeiska restaurang. 

Marrybrown grundades 1981 i Malaysia och har nu över 140 restauranger i hemlandet och ytterligare mer än 350 restauranger i 15 länder i Asien, Afrika och Mellanöstern. När kedjan nu anländer till Europa blir det besökarna på Kista Galleria som först introduceras till Marrybrowns snabbmat, där panerad och friterad kyckling är en prominent del av menyn. Kedjan marknadsför sig som ”something different” (någonting annorlunda) och har gjort sig känd för sina halalprodukter. 

Men Marrybrown är inte den enda nykomlingen i Kista Galleria i höst. Även Babas Burgers & Bites och Oh Pokè flyttar in i gallerian norr om Stockholm.

– Det känns fantastiskt roligt att välkomna hösten med tre starka matkoncept som verkligen förnyar vårt restaurangtorg, säger Johanna Rydén, centrumchef på Citycon som äger Kista Galleria.

I nuläget finns tre Babas-restauranger; i Högdalen, Nacka Forum och Heron City. Kista blir den första etableringen i norra Stockholm. I samband med öppningen kommer en ny hamburgare att introduceras. 

– Med ett starkt flöde av besökare och många matgäster är Kista Galleria ett attraktivt läge för oss och det självklara valet när vi nu expanderar till norrort, säger Mohamed Kalle Khalifi som äger Babas Burgers & Bites.

Även Oh Pokè växer med sin trendiga hawaiianska streetfood. Den tredje restaurangen öppnade i Hammarby sjöstad i somras och ytterligare tre öppningar är på gång. Förutom i Kista Galleria även i Solna och Sundbyberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063