23948sdkhjf

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Vasakronan har tecknat avtal med Bockholmengruppen och Bastard Burgers för att förstärka de kulinariska inslagen vid Hötorget i centrala Stockholm. Våren 2021 öppnar de nya restaurangerna på upprustade Sergelgatan.

Läs också: Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Bockholmengruppen ligger bakom satsningen Hötorget Kvarterskrog och Takservering, som består av en elegant kvarterskrog i gatuplan och en takservering på Hötorgsterrassen. Takterrassen är tänkt att ha öppet året runt men med tyngdpunkt på perioden maj-september.

För snabbväxande Bastard Burgers är restaurangen vid Hötorget bara en av flera planerade nyetableringar.

Sergelgatan invigdes 1959 och blev då Sveriges första riktiga gågata. Vasakronan, som äger fyra av fem Hötorgsskrapor, genomför nu en omfattande renovering för att ge gångstråket dess forna glans tillbaka. 

Målet är att skapa ett kvarter med ny struktur, nytt uttryck och innehåll samt nya upplevelser. I det ingår även matupplevelser och Vasakronan har nu tecknat avtal med Bockholmengruppen som hyr 830 kvadratmeter i hörnet Sergelgatan/Hötorget och Bastard Burgers som hyr 330 kvadratmeter i hörnet Sveavägen/Hötorget.

– Ambitionen har varit att rama in Hötorget på ett schysst sätt, att hitta aktörer som kompletterar Haymarket, Hötorgshallen och Filmstaden Sergel. Både Bockholmengruppen och Bastard Burgers är starka aktörer som gör det på olika sätt, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling Stockholm/Uppsala.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Nyhetsbrev

Pommes frites-olja ska bli diesel

Arkiv

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.406