23948sdkhjf

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

På fredag trappas kampen om kunderna upp mellan regerande mästaren Max och utmanaren Bastad Burgers. Då blir det stekhet duell i Luleå, staden i Norrbotten där båda kedjorna har sitt ursprung och sina huvudkontor, skriver Norrbottens-Kuriren.

I den ena ringhörnan finns Max med en historia som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden och för närvarande fyra restauranger i Luleå.

I den andra ringhörnan finns uppstickaren Bastard Burgers som på bara fem år växt till en rikstäckande kedja och på fredag öppnar sin 37:e svenska enhet och andra i Luleå.

För första gången kommer kedjorna nu att gå i närkamp. När Bastard Burgers den 3 juli öppnar sin konceptrestaurang i Lilla Shopping så finns redan en Maxrestaurang på andra sidan Timmermansgatan.

– Vi ser oss inte som konkurrenter om samma kundsegment. Bastard Burger säljer premiumburgare som kostar lite mer, säger Bastard Burgers marknadschef Kim Markström till Norrbottens-Kuriren.

Max restaurangchef Alex Takalo ser lite annorlunda på saken.

– Det kommer att bli roligt. Konkurrens är alltid utvecklande. Jag har redan pratat med min personal och vi måste allihop försöka förbättra oss på alla plan för att kunna möta konkurrensen på ett bra sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078