23948sdkhjf

Efter EM-bronset– nu siktar Sebastian Gibrand på VM-guld

Det räckte inte ända fram. Men det räckte till ett brons i EM-finalen och därmed också en plats i den stora världsfinalen nästa år. Och Sebastian Gibrand tvekar inte. Det är guld som är målet i Lyon.

Den europeiska uttagningen till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d'Or, avgjordes i Estlands huvudstad Tallinn. Det blev en nordisk affär där guldet gick till Norge och silvret till Danmark. Sebastian Gibrand fick nöja sig med tredjeplatsen. Ändå är målet entydiugt. Efter silvret i Bocuse d’Or 2019 är det guldet som Gibrand vill åt vid världsfinalen i franska Lyon i juni 2021.

– Vårt team är otroligt sammansvetsat där vi alla vet exakt vad som ska göras när. Samtidigt har vi haft tid att förfina smaker och estetik vilket föll väl ut under hela tävlingen. Nu ska vi fira, sedan vila och så småningom ta nya starka tag inför världsfinalen i Lyon nästa år. Då är det guldet som är målet, säger Sebastian Gibrand .

I Sebastian Gibrands svenska team ingår även coachen Jonas Dahlbom och commis/assisten Jakob Persson. Tillsammans med Svenska Bocuse d’Or Akademien har de förberett de svenska tävlingsrätterna i flera månader.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.218