23948sdkhjf

Hyperlokal burgare i väst och ny restaurang i norr

När Max förra året öppnade på Medborgarplatsen i Stockholm firades det med en Medisburgare. I samband med återöppningen av den renoverade restaurangen vid Ullevi i Göteborg är det dags för en ny specialburgare – med kräftröra.

Göteburgaren består av sesambröd, kräftröra med hetta, krämig cheddarost, avokado, tomat och lök. Burgaren serveras med kött men går att få med Delifresh Plant Beef. Den gästspelar endast på restaurangen i Ullevi med start i dag, den 16 december 2020.

– Vid första tanke kanske kräftor och hamburgare känns som en okonventionell kombination, men det är riktigt gott. Hela burgaren har lite hot Creole-känsla, med avokado och kräftstjärtar som ger fin textur till smakupplevelsen. Smaken är salt, utan att kräftröran tar över och burgaren har tydliga inslag av chili utan att för den delen bli för stark, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

För drygt ett år sedan blev det klart att Max flyttar in i Coops fastighet i Härnösand. I dag, den 16 november är det äntligen dags för invigning av Max allra första restaurang i Härnösand. 

– Vi ser oss fortfarande som en uppstickare och det här läget ger oss chansen att ta ”burgarstriden” mot de stora kedjorna genom att erbjuda Härnösandsbor och förbipasserande gäster Sveriges godaste burgare, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.

Så sent som förra veckan invigde snabbmatskedjan också sin femte restaurang i Malmö och har även ytterligare två nya restauranger på gång i Skåne.

Läs mer om: Max
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093