23948sdkhjf

Växtbaserade McPlant pilottestas i Sverige

McDonald's pilottestar just nu en burgare av hundra procent växtkött i Linköping och Helsingborg. Sverige är en av de första marknaderna i världen som får smaka på McPlant.

– Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare, vi är väldigt nyfikna på gästernas reaktioner på burgaren. Genom att vara marknaden där McPlant testas ges vi möjlighet att visa att en växtbaserad burgare har stor potential på McDonald’s meny, som ett komplement till våra övriga erbjudanden, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige.

Målet är att på sikt lansera McPlant på alla svenska McDonalds-restauranger.

McDonald’s har haft växtbaserade alternativ på menyn sedan 1997. En vegansk burgare, McVegan lanserades 2017. Det växtbaserade köttet i McPlant är framtaget i samarbete med Beyond Meat exklusivt för McDonald's.

– McPlant erbjuder en helt ny smakupplevelse, men ändå med samma ikoniska McDonald’s smak som vanligt. Vår växtbaserade burgare är till för alla våra gäster – både de som är sugna på att prova något nytt, och som ytterligare ett alternativ för alla de gäster som idag äter flexitariskt, säger Staffan Ekstam, marknadschef på McDonald’s Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125