23948sdkhjf

Växtbaserade McPlant pilottestas i Sverige

McDonald's pilottestar just nu en burgare av hundra procent växtkött i Linköping och Helsingborg. Sverige är en av de första marknaderna i världen som får smaka på McPlant.

– Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare, vi är väldigt nyfikna på gästernas reaktioner på burgaren. Genom att vara marknaden där McPlant testas ges vi möjlighet att visa att en växtbaserad burgare har stor potential på McDonald’s meny, som ett komplement till våra övriga erbjudanden, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige.

Målet är att på sikt lansera McPlant på alla svenska McDonalds-restauranger.

McDonald’s har haft växtbaserade alternativ på menyn sedan 1997. En vegansk burgare, McVegan lanserades 2017. Det växtbaserade köttet i McPlant är framtaget i samarbete med Beyond Meat exklusivt för McDonald's.

– McPlant erbjuder en helt ny smakupplevelse, men ändå med samma ikoniska McDonald’s smak som vanligt. Vår växtbaserade burgare är till för alla våra gäster – både de som är sugna på att prova något nytt, och som ytterligare ett alternativ för alla de gäster som idag äter flexitariskt, säger Staffan Ekstam, marknadschef på McDonald’s Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.109