23948sdkhjf

Waynes vågar satsa – 40 nya kaféer under 2021

Waynes Coffee gasar genom coronakrisen. Efter ett coronaår med 21 nyinvigda kaféer skruvar kedjan upp takten på expansionen ytterligare. I år ska 40 nya kaféer se dagens ljus, varav 15 i Sverige.

– Vi tvingades fatta ett snabbt beslut om våra planerade expansionsplaner i samband med att vår bransch började bli den mest påverkade under pandemin. Tillsammans med våra befintliga franchisetagare – samt många externa förfrågningar – valde vi att våga satsa, säger Mats Hörnell, vd på Waynes.

Det var i våras, i pandemins begynnelse, som företaget tog beslut om att öka takten på expansionen. Värdet av de bästa kafélägena ansågs som en långsiktig strategisk investering. Samtidigt ökade antalet förfrågningar från potentiella franchisetagare.

– Det är ett beslut som vi fortfarande tror på då vi är övertygade om att folk kommer fortsätta ses för att äta och fika i trevliga miljöer och där vårt koncept passar väldigt bra i det nya normala vi nu lever i.

Numera tyskägda Waynes har idag mer än 150 kaféer globalt, varav 70 ligger utanför Sverige.

– Just nu pågår ett antal intressanta diskussioner med olika aktörer världen över, och under 2021 är planen att vi ska öppna runt 25 nya kaféer utanför Sverige, i bland annat Tyskland, Saudiarabien och Vietnam, säger Mats Hörnell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157