23948sdkhjf

Waynes vågar satsa – 40 nya kaféer under 2021

Waynes Coffee gasar genom coronakrisen. Efter ett coronaår med 21 nyinvigda kaféer skruvar kedjan upp takten på expansionen ytterligare. I år ska 40 nya kaféer se dagens ljus, varav 15 i Sverige.

– Vi tvingades fatta ett snabbt beslut om våra planerade expansionsplaner i samband med att vår bransch började bli den mest påverkade under pandemin. Tillsammans med våra befintliga franchisetagare – samt många externa förfrågningar – valde vi att våga satsa, säger Mats Hörnell, vd på Waynes.

Det var i våras, i pandemins begynnelse, som företaget tog beslut om att öka takten på expansionen. Värdet av de bästa kafélägena ansågs som en långsiktig strategisk investering. Samtidigt ökade antalet förfrågningar från potentiella franchisetagare.

– Det är ett beslut som vi fortfarande tror på då vi är övertygade om att folk kommer fortsätta ses för att äta och fika i trevliga miljöer och där vårt koncept passar väldigt bra i det nya normala vi nu lever i.

Numera tyskägda Waynes har idag mer än 150 kaféer globalt, varav 70 ligger utanför Sverige.

– Just nu pågår ett antal intressanta diskussioner med olika aktörer världen över, och under 2021 är planen att vi ska öppna runt 25 nya kaféer utanför Sverige, i bland annat Tyskland, Saudiarabien och Vietnam, säger Mats Hörnell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.145