23948sdkhjf

Här är mikrobryggeriets första restaurang

Dugges hoppas öppna fler barer med namn och inspiration från de egna ölsorterna.

Dugges har breddat sin verksamhet. Mikrobryggeriet i Göteborg driver nu även restaurangen och ölbaren Pils.

– Sedan vi startade bryggeriet 2005 har vi drömt om att öppna ett eget ställe. När vi fick möjligheten att ta över Omnipollos gamla lokaler så kändes det som en självklarhet att satsa, säger Tomas Halberstad, brand manager för Dugges.

Omnipollo stängde först sin bar på Plantagegatan i Göteborg temporärt på grund av coronapandemin. Men stängningen blev permanent när Dugges, som i flera år bryggt en del av Omnipollos öl, anmälde intresse för att ta över.

Pils, som fått sitt namn från Dugges lageröl Pils, öppnade i januari. Restaurangen växte fram via ett samarbete mellan stjärnkocken Gustav Trädgårdh och designstudion Staffan Holm Studio.

– Konceptet med att inspireras av Dugges ölsorter till restauranger är intressant och spännande men samtidigt utmanande. Med tanke på att det i det här fallet handlade om Dugges Pils fanns det bilder av en ölstuga i bakhuvudet, men kombinerat med den betydligt sobrare känslan hos en vinbar. Tillsammans med Pils färgstarka grafiska profil växte en vision om färger och material fram, förklarar inrednings- och möbeldesignern Staffan Holm.

Gustav Trädgårdh, korad till Årets kock 2010, har skapat ett skandinaviskt matkoncept. Tanken är att menyn ska komplettera och förstärka atmosfären som Staffan Holm skapat.

Pils är Dugges första bar, men förhoppningen är att på sikt öppna ytterligare ett antal barer med namn och inspiration från de egna ölsorterna.

– Vi drömmer om att få starta en surölsbar baserad på vår mango-, passionsfrukts- och persikosuris Tropic Thunder. Tänk palmer, frukt och lampor! Numera gör vi ju inte heller bara öl så en liten hål-i-väggen-ginbar med ölcocktails hade också varit kul. Givetvis med vår egen gin, säger Tomas Halberstad.

Dugges är inte det enda mikrobryggeriet som vågat satsa på egen restaurang under pandemin. Förra våren öppnades både Poppels Öl & Mat och Hedda Spendrups Omaka

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Uppåt för bryggerierna – sockerfritt och alkoholfritt går starkt
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.093