23948sdkhjf

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hedda Spendrup satsar på mer än öl. I april adderar den unga bryggmästaren också en restaurang och bar i anslutning till sitt nya bryggeri Omaka. Uteservering och ölträdgård ingår också i satsningen.

Läs också: Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

– I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup, fjärde generationens bryggmästare från familjen Spendrup.

Den största utmaningen har varit att ändra detaljplanen från det som tidigare var en skola till industri och restaurang.

Omaka har varit igång med sin verksamhet på Uggleviksgatan i Stockholm sedan strax före årsskiftet och Hedda Spendrups har nu bryggt färdigt sin första öl, som symboliskt getts namnet Mother. Den är brygd på tysk pilsnermalt och det tyska humlet Hallertau Blanc samt humlet Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Det sistnämnda humlet odlas på sydön nära en plats som passande nog heter Omaka. Mother beskrivs som ett modernt, torrt och krispigt öl med både hög beska och rund blommighet. 

– Vi har redan tio öl som lagras ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år, säger Hedda Spendrup. 

Ölen kommer först och främst att säljas och drickas i restaurangen och baren men det finns även planer att på sikt sälja öl till omkringliggande restauranger och kanske även Systembolaget.

Heddas bror Axel Spendrup står för bryggeriets visuella uttryck och arbetar med designen på allt från ölburkarna till restaurangens menyer.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156