23948sdkhjf

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hedda Spendrup satsar på mer än öl. I april adderar den unga bryggmästaren också en restaurang och bar i anslutning till sitt nya bryggeri Omaka. Uteservering och ölträdgård ingår också i satsningen.

Läs också: Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

– I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup, fjärde generationens bryggmästare från familjen Spendrup.

Den största utmaningen har varit att ändra detaljplanen från det som tidigare var en skola till industri och restaurang.

Omaka har varit igång med sin verksamhet på Uggleviksgatan i Stockholm sedan strax före årsskiftet och Hedda Spendrups har nu bryggt färdigt sin första öl, som symboliskt getts namnet Mother. Den är brygd på tysk pilsnermalt och det tyska humlet Hallertau Blanc samt humlet Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Det sistnämnda humlet odlas på sydön nära en plats som passande nog heter Omaka. Mother beskrivs som ett modernt, torrt och krispigt öl med både hög beska och rund blommighet. 

– Vi har redan tio öl som lagras ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år, säger Hedda Spendrup. 

Ölen kommer först och främst att säljas och drickas i restaurangen och baren men det finns även planer att på sikt sälja öl till omkringliggande restauranger och kanske även Systembolaget.

Heddas bror Axel Spendrup står för bryggeriets visuella uttryck och arbetar med designen på allt från ölburkarna till restaurangens menyer.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Nyhetsbrev

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Arkiv

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094