23948sdkhjf

McDonald's övergår till träbestick

Utfasningen av plastbesticken minskar snabbmatskedjans plastanvändning med ytterligare 28 ton på årsbasis.

McDonald's byter ut sina plastbestick mot alternativ i trä. Med utfasningen i sommar minskar snabbmatskedjan sin plastanvändning ytterligare och närmar sig nu en minskning med totalt 150 ton per år.

I McDonald’s nya hållbarhetsrapport framgår att 120 ton plast redan har försvunnit från McDonald’s gästförpackningar sedan 2018.

Arbetet för att utveckla mer hållbara gästförpackningar är en del i McDonald's globala hållbarhetsarbete. Snabbmatsjätten har bland annat som mål att alla gästförpackningar ska produceras av förnybart, återvunnet eller certifierat material senast 2025 och att alla McDonald’s restauranger runt om i världen till samma år ska ha börjat återvinna 100 procent av gästförpackningarna.

– McDonald's i Sverige har som ambition att vi ska minska utsläppen av koldioxid från vår egen verksamhet till nära noll år 2030. Trots ett utmanande år där fokus primärt har legat på att skapa trygghet för våra medarbetare och gäster givet pandemin fortsätter vi att ta steg i den riktningen, säger Henrik Nerell, hållbarhetsansvarig på McDonald's i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093