23948sdkhjf

Ny restaurangsatsning av Urban Delis grundare

Urban Delis medgrundare Jesper Konstantinov har en ny restaurangsatsning på gång. Bibliothék heter krogen som stärka restaurangutbudet i Lidingö centrum. I byggnaden där stadsbiblioteket tidigare låg flyttar även hamburgerkedjan Brödernas in.

De två restaurangerna ska ligga på det plan som vätter mot terassen.

– Satsningen på att stärka restaurangutbudet är en väldigt viktig del av utvecklingsarbetet av centrum och för vår ambition att göra terassen till en levande plats. När vi adderar två nya högkvalitativa restauranger till utbudet kommer vi att få ett mer levande centrum under stora delar av dygnet, säger Carl Strufve, director nordics på Grosvenor Europe som äger och utvecklar Lidingö centrum.

Bibliothéks lokal i gamla bibliotekshuset består av 407 kvadratmeter plus en uteservering på 180 kvadratmeter med entrén ut mot stadshusparken. Den co-workinglokal som också  öppnar i bibliotekshuset får direkt access till den nya restaurangen.

– Grundidén bakom Bibliothék är att skapa Lidingös nya möteplats som ska ha öppet från tidig morgon till sen kväll och där det går att äta frukost, lunch, middag eller bara ta en kaffe eller en öl. På Bibliothék ska du kunna hänga med vänner, ha möten eller ta med barnen som vi också ska ha aktiviteter för, säger initiativtagaren Jesper Konstantinov i en kommentar.

Jesper Konstantinov gör satsningen ihop med Anna Ungh, Fredrik Ander och Fredrik Vogel. Ungh har tidgare varit ansvarig för Urban Delis alla restauranger och är delägare i nätbutiken Dryckesbutiken. Ander, som varit kökschef på Proviant och medlem i Bocuse d’Or Team Sweden, ska ansvara för mat- och dryckesutbudet. Fedrik Vogel, med bakgrund på Nya Carnegiebryggeriet, är företagets vd.

Hamburgerrestaurangen Brödernas flyttar in bredvid i en lokal på 299 kvadratmeter och tillhörande uteservering på 234 kvadratmeter. Det blir den snabbväxande kedjans 46:e restaurang.

– Lidingö centrum är en perfekt etablering för oss och i synnerhet bredvid en sådan intressant satsning som Bibliothék och med en co-workinglokal i samma hus, kommenterar Jonas Wiklander, en av grundarbröderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109