23948sdkhjf

Martin & Servera och ISS ska minska matsvinn

Martin & Servera Restauranghandel har tecknat samarbetsavtal med ISS Sverige när det gäller grossistinköp inom mat och dryck. De båda företagen möts i en gemensam ambition för att minska klimatavtrycket och kraftigt reducera matsvinnet.

ISS har tidigare haft avtal med två grossister, men påbörjar nu ett helt nytt samarbete med Martin & Servera som enda grossist. Avtal har tecknats för en period på tre år med start under hösten 2021.

– Vårt mål är att, med stöd av teknik och med omtanke om vår planet, aktivt minska matsvinnet på tusentals ställen. Martin & Serveras strategiska arbete och fokus på digitalisering för att hantera svinn och andra hållbarhetsutmaningar ligger helt i linje med vår nuvarande och framtida ambition. Det nya samarbetet gör att vi kan ta steget mot ett effektivare och mer hållbart inköp, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef med ansvar för Mat & Dryck på ISS Sverige.

Samarbetet ger ISS viktiga synergier bland annat genom färre leveranser per enhet – något som har stor betydelse för att minska det totala klimatavtrycket.

– Vi har också lagt stor vikt vid sortiment. Vårt sortimentsråd har lagt ett gediget arbete på utvärdering av produkter. Martin & Serveras e-handelslösning och deras löpande digitala utveckling är också ett viktigt mervärde som skapar en enklare vardag för våra medarbetare, säger Fredrik Höglund.

Martin & Servera Restauranghandel är mycket stolta över det nya samarbetsavtalet.

– Att ISS ser värdet i vårt erbjudande vad gäller effektivitet och service, men också uppskattar våra ambitioner på hållbarhetsområdet och inom digitalisering – det är en bekräftelse på att vi gör rätt saker. Vi ser fram emot ett utvecklande och positivt samarbete, säger Maria Jonsson, försäljningschef på Martin & Servera Restauranghandel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094