23948sdkhjf

Pontus Frithiofs fine dining-satsning La Tour redo för gäster

Pontus Frithiofs nya krogsatsning är redo att ta emot sina första gäster. I dag, den 26 augusti, öppnar La Tour överst i DN-skrapan i Stockholm. Det är första gången på 14 år som Pontus Frithiof satsar på fine dining. 

 Resan mot målet har varit helt fantastiskt, och att få se hur våra drömmar och visioner förkroppsligats i en unik och magisk restaurang är oslagbart. La Tour är summan av våra erfarenheter och kärlek till matlagning i absolut världsklass, säger Pontus Frithiof.

La Tour ska bjuda på gastronomiska upplevelser i en lyxig men ombonad miljö. Inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja har inspirerats av 1960-talet och skrapans arkitekt Paul Hedqvist när de låtit det organiska välvda möta det brutalistiska och funktionella.

Matkonceptet beskrivs som klassiskt, modernt och elegant. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. La Tour kommer också att erbjuda en innovativ vegansk del på menyn.

Från och med september erbjuder La Tour på fredagar och lördagar även sin egen tolkning av en modern och lyxig afternoon tea. Gästerna kan också boka The Unicorn, en middagsmeny med mer än ett dussin rätter och tillbehör.

 Jag och Pontus har arbetat tillsammans i två decennier. Under vår gemensamma resa har visionen alltid varit att få göra vår egen tolkning av fine dining, en unik upplevelse från början till slut. Nu när detta är vår verklighet öppnar det upp helt nya möjligheter att fritt få välja och kombinera speciellt utvalda råvaror och viner för skräddarsydda gastronomiska upplevelser, säger Mario E Moroni, delägare och chefsommelier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094