23948sdkhjf

Max ökar takten i Polen – tolv restauranger ska bli ännu fler

Snabbmatskedjan räknar med att öppna fyra restauranger till under 2021 och ytterligare åtta under nästa år.

Max expanderar inte bara hemma i Sverige. Kedjan fortsätter växa även i Polen trots svårigheterna som följt av coronapandemin. Nyligen öppnade Max sin tolfte restaurang i Radom, tio mil söder om Warszawa. Därmed har den norrländska kedjan dubblat antalet restauranger i Polen på strax över ett år.

Snabbmatskedjan hade en uttalad plan att öppna 30 nya restauranger i Polen fram till 2022. Men pandemin kastade om planerna och när de polska restriktionerna var som mest strikta fick inga restauranger hålla sina serveringar öppna. Att Max ändå lyckats öppna tolv restauranger är enligt koncernchefen Richard Bergfors tack vare ett påskyndat innovationsarbete. Bland annat har man lanserat en app för beställning utanför restaurangen och ett nytt betalssystem.

Pandemin har förändrat våra gästers beställningsmönster i grunden och vi har drivit utvecklingen därefter. Utöver digitala lösningar, som appen, går vårt innovationsarbete hand i hand med vår passion för smak – något som landade i en burgare specialanpassad för take away; Grand Deluxe DeliVery Cheezy, säger Max vd Richard Bergfors.

Bugerkedjans gröna utbud har också visat sig vara en framgångsfaktor, enligt försäljningsstatistik till och med mer populärt än i Sverige.

Vi har sett att branschkollegor behöver anpassa sin verksamhet när de flyttar till Sverige, men i fallet med vår expansion i Polen har vi kunnat fortsätta på samma väg som på hemmaplan. Det är bra och visar att vi har goda förutsättningar för att fortsätta expandera, säger Richard Bergfors.

Ytterligare fyra restaurangöppningar är planerade till den senare delen av 2021; Kraków, Płock, Gdańsk och Warszawa. Och under 2022 trappar man upp takten ytterligare, med plan för åtta nya restauranger runtom Polen.

Läs mer om: Max
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078