23948sdkhjf

Hög nivå när 25-åring korades till Årets kock

Gustav Leonhardt bäst av åtta finalister i sin första Årets kock-final.

– Det känns helt fantastiskt och ofattbart. Jag lyckades vinna Årets kock 2021 och jag har ingen aning om hur jag gjorde det, säger Gustav Leonhardt.

Gustav Leonhardt är 25 år och kommer från Sorunda utanför Nynäshamn. I sin första Året kock-final lyckades han dra det längsta strået och kan nu titulera sig svensk mästare i professionell matlagning.

Finalen genomfördes på Annexet i Stockholm. Efter de tre inledande momenten fick fyra av kockarna lämna tävlingen, medan de fyra bästa fick fortsätta att tävla i en sista utmaning. Kvar var då Gustav Leonhardt, Anders Isaksson, Louise Johansson och Henric Herbertsson.

Vinnaren Gustav Leonhardt fick ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld samt en prischeck på 250 000 kronor. På andra plats kom Anders Isaksson och på tredje plats Louise Johansson.

 Det har varit en mycket hög nivå på tävlingsbidragen och en stor konkurrens bland de tävlande. Det märks att flera av dem verkligen har satsat allt på att vinna, men det känns som vi har fått fram en värdig vinnare av Årets kock 2021, säger juryns ordförande Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2021.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078