23948sdkhjf

Inget kött och mindre plast i SJ:s nya frukostbox

Två nya Kalf & Hansen-lagade rätter i bistron baserade på ekologiska och närproducerade råvaror.

SJ:s resenärer kommer att börja serveras mer ekologisk och hållbar mat i bistron. 

Från den 1 november kommer det inte längre ingå några köttprodukter i frukosten. Däremot mjölk och ägg. Själva boxen kommer att innehålla mindre plast. I stället blir det träbestick, påläggstråg och yoghurtbägare i kartong, men inga portionsinpackningen för ost och bröd. 

– Att byta ut plasten är ett viktigt men samtidigt svårt jobb. Vi måste hålla hög hygienisk standard och vår mat ska tåla att kuska runt på tågen. Men nu har vi lyckats hitta en rad förbättringar som gör att vi minskar plastanvändningen avsevärt, det är ett viktigt steg på vägen, säger Johan Hallström, ansvarig för sortimentet i SJ:s bistro.

Under hösten har också två nya rätter introducerats i bistron; en ekologisk caesarwrap och en ekologisk falafelsallad. Båda baserade på ekologiska och närproducerade råvaror och tillagade av SJ:s partner Kalf & Hansen.  

 Det är jätteroligt att kunna presentera de här nya fräscha rätterna som är just det som många av våra kunder efterfrågat. Allt fler vill äta mer ekologiskt, inte minst för att det ofta är både godare och nyttigare. Att dessa rätter också innehåller närodlade råvaror är en rejäl bonus, och det är väldigt spännande att få erbjuda både quinoa och chili från Sverige, säger Johan Hallström.

Läs mer om: SJ
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109