23948sdkhjf

Strid om hög McDonald's-skylt

En stid har uppstått om en McDonald's-skylt i skånska Sjöbo. Samhällsbyggnadsnämnden har gett klartecken för en 20 meter hög skylt på Sjöbo väst. Ägaren till grannfastigheten, där Sibylla ligger, protesterar, skriver Ystads Allehanda.

Den amerikanska snabbmatsjätten planerar att öppna sin nya restaurang i Sjöbo i december. Den höga pelarskylten ska placeras mellan rondellen och byggnaden.

Först sa samhällsbyggnadsnämnden nej till skylten och hänvisade McDonald's till den samlingsskylt som är planerad för hela området. Men när McDonald's inkom med en ny ansökan, denna gång för ett tidsbegränsat bygglov under två år, så gav nämnden klartecken.

Beslutet strider mot detaljplanen, där det står att det ska finnas en gemensam pelare för området.

– Vi ska inte ha ett plotter med olika skyltar, både av estetiska skäl och för trafiksäkerheten, anser förvaltningschefen Louise Andersson, som dock menar att en tillfällig skylt kan tillåtas i väntan på den gemensamma.

Det tillfälliga bygglovet för McDonalds pelarskylt har överklagats av Bo Mårtensson, ägare till grannfastigheten där Sibyllas snabbmatsrestaurang ligger. Han anser att 20 meter är för högt för Sjöbo och undrar om det är meningen att McDonald's skylt ska dominera området eller om det är fritt framför för alla företag att resa lika höga, eller högre, pelarskyltar.

– Men politikerna gynnar väl hellre ett multinationellt bolag än ett lokalt företag som betalar skatt här, säger Bo Mårtensson till Ystads Allehanda.

En gemensam pelarskylt skulle troligen hamna mellan McDonald's och Sibylla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078