23948sdkhjf

Årets konditor siktade på att vinna och lyckades

Svenska mästerskapen för professionella konditorer är avgjort. Årets konditor 2021 är Kasper Kleihs från Ullared.

Utifrån temat Fenomen tolkade mästerkonditorn tårta, tallriksdessert och bakelser med inspiration från olika väderfenomen och imponerade på juryn med sin hantverksskicklighet. 

– Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet. Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och ta hem alltihop, säger Kasper Kleihs i en kommentar.

De tävlande hade tio timmar på sig, fördelat över två dagar. Under tävlingen skapade de totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 stycken tallriksdesserter i var.

Vassast var alltså 27-åriga Kasper Kleihs som till vardags arbetar som konditor på restaurang Etoile i Stockholm. Han är också head pastry chef i Swedish culinary team, och 2020 tog han en silvermedalj i Culinary Olympics. 

Juryns motivering lyder: “Med årets vinnare får vi se en tolkning på temat Fenomen som är helt fenomenalt. Med fokus och målmedvetenhet har vinnaren med stor hantverksskicklighet och precision i världsklass, levererat ett elegant bord där alla sinnen och element får ta plats i ljuset.”

Andreas Modd, Nynäshamn, slutade på andra plats och Jimmy Wollberg, Olofstorp, vann bronspengen.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08