23948sdkhjf

28-åring korad till Årets konditor

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets konditor 2019 är korad. Isabella Westergren vann finalen som avgjordes under Bak-och Chokladfestivalen i Stockholm. 28-åringen är fortfarande i början av sin karriär, men ser segern som ett kvitto på att det hon gör är bra och hoppas att det öppnar nya dörrar för hennes framtida karriär som konditor.

Läs också: De slåss om titeln Årets konditor 2019

– Sedan jag fick höra talas om Årets Konditor har jag varit och tittat varje år. Att själv vara med i tävlingen har varit otroligt häftigt och utvecklande, så att nu vinna alltihop betyder såklart jättemycket, säger Isabella Westergren som nu alltså kan titulera sig svensk mästare för professionella konditorer.

Till vardags jobbar Isabella Westergren som konditor på Hotell At Six i Stockholm.

Här juryns motivering lyder:

Vinnaren av Årets Konditor 2019 har bjudit juryn på en spännande resa genom de fyra elementen. Inspirerad av sina egna sinnen har vinnaren delat med sig av allt ifrån knivskarpa explosiva smaker av skog till en tårta som lät vinden blåsa konditorhatten av juryn. Vinnarens yrkesskicklighet syns i allt från utveckling av recept till teknik och precision i finishen. Årets Konditor 2019 tillika svensk mästare för professionella konditorer är Isabella Westergren.”

På andra plats i kom Sara Nilsson, head chef pastry på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg, och trea blev Jimmy Wollberg, som är med och driver Berzelii Choklad i centrala Göteborg samt arbetar som konditorlärare på gymnasiet och yrkeshögskolan.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179