23948sdkhjf

McDonald's femte öppning i år

Den första restaurangen i Dalarna och den fjärde i landet som får ett McCafé.

McDonald's fortsätter sin satsning mot bilburna gäster. Den 25 november är öppningsdag för en ny restaurang i Norra Backa i Borlänge, den fjärde restaurangen i Dalarna. 

– Vi är stolta och glada att få erbjuda Borlänge en ny McDonald’s med en restauranguppIevelse i toppklass. Det känns väldigt kul att vi i samband med denna öppning också får landets fjärde McCafé, säger Wisam Karim, regionchef för McDonald's Norra Backa.

Restaurangen på Norra Backa är 412 kvadratmeter med 104 sittplatser inomhus och 62 utomhus. Norra Backa har redan anställt 38 personer och siktar på att komma upp i 60 nya medarbetare. Fem av medarbetarna har utbildats till baristor.

McDonald's är mitt i en strategisk expansion där snabbmatsjätten lämnar stadskärnorna för nya restauranger på trafikorienterade platser. McDonald's har de senaste åren stängt minst 26 restauranger inne i de svenska stadskärnorna och planerar samtidigt 40 nya restauranger inom en femårsperiod. Norra Backa är den femte nya restaurangen hittills i år. Innan året är slut ska även en invigning ske i Sjöbo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078