23948sdkhjf

Tommy Myllymäki ny president – ska leda Jimmi Eriksson till seger i Bocuse d'Or

Efterträder Henrik Norström som innehaft presidentposten de senaste åtta åren.

Tommy Myllymäki har själv vunnit EM-guld, VM-silver och VM-brons. Nu tar stjärnkocken plats som president för den svenska Bocuse d'Or-satsningen. 

Bocuse d’Or ligger mig väldigt varmt om hjärtat och att vara en del av tävlingen har hjälpt mig att utvecklas både som kock och människa. Jag har dessutom haft förmånen att arbeta tätt ihop med två av mina föregångare och förebilder, Mathias Dahlgren och Henrik Norström. Det är en ära och jag ser mycket fram emot detta viktiga uppdrag, säger Tommy Myllymäki.

Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och är världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Vartannat år koras en mästare i Lyon. Jimmi Eriksson är Sveriges representant 2022/23. Närmaste tävlingstillfället blir i Bocuse d’Or Europe i Budapest den 23-24 mars 2022.

Rollen som president innebär att Tommy Myllymäki har det yttersta ansvaret för den svenska representationen och även ingår i den internationella juryn.

Stjärnkocken driver också finkrogen Aira på Djurgården i Stockholm, som tidigare i år belönades med en stjärna i Guide Michelin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063