23948sdkhjf

Brödernas växer i rekordfart – dubbla öppningar i dag

Öppnar nya restauranger i Sala och Götene och har snart nått målet 70 enheter.

Hamburger- och pizzakedjan Brödernas siktade på att ha 70 enheter vid året slut. Nu är man riktigt nära. I dag öppnar den 68:e och 69:e restaurangen i Sala respektive Götene.

In i det sista jobbades det med förberedelserna inför måndagens öppning i en lokal på Gymnasiegatan i Sala, som tidigare inrymde en kläd- och skobutik.

Det har varit leveranser hela tiden den senaste veckan, säger Filip Petersson, restaurang- och kökschef, till Sala Allehanda.

Tio till tolv personer kommer att jobba i restaurangen, som kommer hålla öppet alla dagar i veckan. Till en början erbjuds inte alkohol men en ansökan om tillstånd för alkoholservering är inlämnad till Sala kommun.

Vid lunchtid under måndagen öppnade även den nya restaurangen i Götene. Där har Brödernas tagit över en lokal efter Burger King. 

– Vi är ute efter den mysiga restaurangkänslan och inte den här stressen som kan finnas på andra ställen. Alla som kommer in hit ska känna sig trygga, säger restaurangchefen Amanda Gyllenäs till Nya Lidköpings-Tidningen.

En öppning är också planerad i Håby i Bohuslän den 7 januari. Då om inte förr når kedjan målet om 70 restauranger, varav två finns i spanska Marbella och resten i Sverige. Kedjan har dubblat antalet restauranger på ett halvår och växer snabbast av alla i den nya hamburgervågen. Brödernas har med råge passerat Bastard Burgers i antal restauranger.

Nästa mål är 100 restauranger till midsommar 2022. Vd Joakim Wiklander svarar på kedjans egen hemsida på frågan hur det kommer sig att Brödernas växer så mycket. 

– Vi tror på vår produkt och vårt koncept. Det är marknaden som styr och just nu styr den mot bra koncept med premiumhamburgare och pizza.

Brödernas drivs av två brödrapar. Joakim och Jonas Wiklander grundade Brödernas 2016. NHL-proffset Mika Zibanejad gick tillsammans med sin bror Monir Kalgoum in i Brödernas för två år sedan och är nu delägare ihop med grundarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084