23948sdkhjf

Vildsvinsrulle Årets rätt 2022

Årets kock Gustav Leonhardt vill inspirera fler till att använda vildsvin i matlagningen.

Årets rätt skapas alltid av den regerande svenska mästaren i professionell matlagning. Årets kock 2021, Gustav Leonhardt, bjuder på en vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli.  

– Att skapa Årets rätt 2022 har varit ett väldigt roligt uppdrag. Jag kände direkt att jag ville att rätten ska vara klimatsmart och enkel att tillaga men också inspirera till att använda en råvara som kanske inte är så vanlig som just vildsvin. Eftersom jag vann Årets kock med bland annat en vildsvinsrätt känns det extra kul att inspirera fler att använda vildsvin i sin matlagning, säger Gustav Leonhardt i en kommentar.

Årets rätt introducerades 2019 inom ramen för tävlingen Årets kock. Det började med en kåltaco och följdes av en torskbiff. Förra året blev en svensk tolkning av en poké bowl Årets rätt och nu är alltså även 2022:s version presenterad.

– Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som förhoppningsvis blir uppskattade favoriter i Sverige, säger Andreas Stenberg, tävlingsordförande för Årets Kock.

Den som vill testa att laga Årets rätt 2022 hittar receptet här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063