23948sdkhjf

Hon vann guld som bästa commis

Commis är vad den assisterande lärlingskocken i ett proffskök kallas. Nu har Sveriges bästa unga kvinnliga commis korats. Vinnaren i Bocuse d’Or Sweden Commis Award heter Isabella Winkler, är 18 år och kommer från Vadstena. 

Isabella Winkler fick ta emot priset av Thilda Mårtensson, Jimmi Erikssons commis i den svenska satsningen i Bocuse d’Or och och nyligen utsedd till Europas bästa commis.

Isabella får nu åka med till den stora världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon tillsammans med det svenska tävlingsteamet.

– Det var superkul att vara med i tävlingen och jag är jättetacksam för att få möjligheten. Det var nervöst men när jag kom igång zoomade jag ut, glömde publiken och gick helt in i mitt arbete, sa Isabella Winkler efter segern.

Vinnaren presenterades av juryns ordförande Tommy Myllymäki, med motiveringen: "Med ett mycket välorganiserat, moget och professionellt agerande i köket har hon med entusiasm och kreativitet skapat en vacker, modern och välsmakande rätt."

Bocuse d’Or Sweden Commis Award arrangeras av Gastronomi Sverige. Syftet med tävlingen, som avgjordes på Gastro Nord, är att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079