23948sdkhjf

Fri terapi för Pinchos medarbetare

Kedjan vill vara en förebild i restaurangbranschen.

Fri tillgång till terapi. Det införs nu av restaurangkedjan Pinchos som på så sätt vill motverka den ökande psykiska ohälsan.

Inom retail införde byggkedjan Bauhaus nyligen fri tillgång till psykologhjälp online i samarbete med Mindler. Nu blir Pinchos först inom restaurangbranschen att följa efter. I Pinchos fall handlar det om ett samarbete med psykologtjänsten Ahum som innebär att medarbetare erbjuds fri tillgång till individanpassad terapi, både fysisk och digital.  

– Vi ser tyvärr att mental ohälsa påverkar våra medarbetare i allt högre utsträckning. På Pinchos värnar vi om våra medarbetares välmående och genom att investera i Ahum kan vi nu erbjuda proaktivt stöd, oavsett när eller var problematiken uppstått, säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos, i en kommentar. 

Inledningsvis gäller erbjudandet på fem av Pinchos restauranger i Stockholm och Göteborg. 

– I vår bransch är en majoritet av medarbetarna unga människor som kanske är osäkra på om det passar sig att lyfta frågor om psykisk ohälsa med sin närmaste chef. Med Ahum kan våra medarbetare anpassa sin behandling efter sina egna preferenser. Dessutom har de fri tillgång till självhjälpsskolor, fortsätter Johanna Hagström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11