23948sdkhjf

Årets kock byter vd lagom till 40-årsjubileet

Hélène Kugelberg har utsetts till ny vd för Årets kock. Hon efterträder Andreas Stenberg som slutar efter Årets kock-finalen i september.

Formellt tar Hélène Kugelberg över vd-rollen under maj månad, och i och med att Andreas Stenberg projektleder årets tävling så får hon gott om tid att lära känna organisationen innan hon ger sig in i tävlingsvärlden.

Hon tycker att det finns goda förutsättningar för att vidareutveckla Årets kock som tävling och stärka varumärket ytterligare.

– Jag är otroligt motiverad och stolt över att få ta mig an uppdraget som vd för ett av Sveriges starkaste varumärken inom gastronomi. Intresset för svensk mat och kokkonst har nog aldrig varit större än nu och det finns goda möjligheter för Årets kock att ta en tydlig plats som en viktig branschaktör.

Under 2023 firar Årets kock 40-årsjubileum som tävling och Hélène Kugelberg tycker att den utveckling som svensk gastronomi har haft under dessa 40 åren varit fantastisk..

Det initiativ som Tore Wretman och Mejerierna AB satte igång med Årets kock 1983 har varit en del av den utvecklingen och självklart ska det uppmärksammas och firas ordentligt. Men exakt hur får vi återkomma till. Nu ska jag först lära känna organisationen ordentligt, avslutar hon.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.11