23948sdkhjf

Nu öppnar ”världens största pizzeria” i Göteborg

Krogkoncernen Göteborgsfamiljen utökar sitt imperium med tre nya restauranger i den gamla biografen på Stigbergstorget.

För ett år sedan presenterades planerna på att göra om biografen Kaparen på Stigbergstorget i Göteborg till ett nöjepalats. Det skulle bli tre nya restauranger och en stor terass på taket.

I veckan är det premiär för de tre restaurangerna Bar Shtisel, Ilse grön krog och Moreno pizza, skriver Göteborgs-Posten. Bakom satsningen står Göteborgsfamiljen, fram till namnbytet förra året känt som krogjätten Avenyfamiljen.

Moreno pizza beskrivs av ägarna som världens största pizzeria. De morenska pizzorna, som gräddas i tre jättelika vedeldade ugnar, är en kombination av de romerska och napolitanska varianterna, men med något längre gräddtid.  

Bar Shtisel är en italiensk espressobar med judiska influenser och ska servera enklare rätter, kaffe och drinkar. Här ska man kunna sitta med en espresso eller espresso martini och titta ut över den nya parken utanför Sjöfartsmuseet.

Både Bar Shtisel och Ilse grön krog, som ligger vägg i vägg, kommer att ha egna ingångar från Karl Johansgatan. Bistron Ilse, som ligger ytterligare ett snäpp upp emot Stigbergstorget, kommer fokusera på vegetarisk mat och naturviner.

Från Moreno pizza leder två trappor upp till den nybyggda takterrassen. Här blir det en så kallad biergarten med kapacitet för 900 personer.

Fokus här är öl i sejdel och långbänkar. Väldigt avslappnat, inget fancy. En god och isande kall öl, det kommer vara Norrlands guld som är kyld ner till två grader, säger Patrik Hermansson till Göteborgs-Posten.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078