23948sdkhjf

McDonald's fortsätter stänga i Stockholm

Efter Globen i början av året och Huddinge i slutet av året har det försvunnit tolv McDonald's på fyra år från Stockholmsområdet.

McDonald's närvaro i de svenska stadskärnorna, inte minst i Stockholmsområdet, fortsätter att minska. I början av året bommade snabbmatsjätten igen efter 33 år vid Globen och i slutet av året stänger även restaurangen i Huddinge centrum.

Presschefen Henrik Nerell bekräftar stängningen i Huddinge för tidningen Mitt i.

– Det kan bli i slutet av november eller början av december.

McDonald's håller på att bygga om alla sina befintliga restauranger. Under inventeringen har flera restauranger fått stryka på foten när snabbmatsjätten analyserat huruvida det går att räkna hem investeringen.

Vid en sammanställning i oktober förra året hade McDonald's stängt totalt 26 restauranger i stadskärnorna under en femårsperiod. Nu har ytterligare två restauranger tillkommit på listan.

Särskilt tydlig är utvecklingen i Stockholmsområdet där McDonald's stängt tolv restauranger på fyra år när restaurangen i Huddinge centrum gjort sitt. Globen, Kungsgatan, Farsta, Sickla, Sundbyberg, Alvik, Sergelgatan, Slussen, Haninge centrum, Hamngatan och Nybrogatan har stängt sedan förut, enligt en sammanfattning av Fastighetsvärlden.

– Vi ser över alla våra restauranger kontinuerligt. Det beror inte på en sak, utan flera. På vissa ställen går det inte att bygga om, det kan handla om hyresnivåer och i Huddinge tror vi på en vikande gästutveckling, säger Henrik Nerell till Mitt i.

I McDonald's strategi ingår i stället att satsa på drive thru-ställen utanför stadskärnorna. Förra året öppnades sex nya restauranger. Hittills i år har snabbmatsjätten legat lågt med nya etableringar, men den 21 juni öppnar en ny restaurang på Kronoparken i Umeå och en ny anläggning byggs också just nu i Borås för planerad öppning i oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063