23948sdkhjf

Nook slår upp portarna i större lokaler

Kvarterskrogen Nook växer. Den 25 augusti slås portarna upp i kvarteret Stockholmsverken. Restaurangens yta går då från 200 till cirka 1 000 kvadratmeter. 

Det var i november förra året som AMF Fastigheter annonserade att Nook lämnar Åsögatan för att flytta till Stockholmsverken, som ligger mitt på Södermalm i hörnet av Magnus Ladulåsgatan och Rosenlundsgatan. Anpassningen av lokalerna påbörjades under hösten med planerad öppning i augusti 2022. 

Tidsplanen har hållits och i veckan nyöppnar restaurangen som kommer att präglas av tre koncept och servera samma typ av mat som förut, med inspiration av asiatisk street food och det klassiska franska köket.

På ”undervåningen” finns den nya krogens finare middagsrum. En nyhet är totalupplevelsen Nook Full Experience, en sittning där allt serveras på ett eget exklusivt, specialdesignat bord.

– Det är här vi tar ut svängarna till max i köket; vår kreativitet får gå bananas helt enkelt, säger Gustaf Larsson, kökschef och partner på Nook.  

På undervåningen återfinns även ”Rolfs hörna”, ett vardagsrum för mys med en gigantisk avec-hylla.

På entréplanet blir det lite som gamla baren på Åsögatan. Här finns även vårt uterum som går under smeknamnet ”Muttern”. Här kommer vi även ha en ölgästkran där gästerna själva kan servera sitt sällskap. Och sen har vi Nook Market där man kan droppa in i för att käka lunch eller middag, berättar Alexander Bäckman, Nooks vd och partner.

Så småningom kommer även ett par uteserveringar att adderas. Och ett helt eget öl-bryggeri.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079