23948sdkhjf

Nook växer med flytt till Stockholmsverken

Nook flyttar till kvarteret Stockholmsverken. När Nook öppnar på den nya adressen i augusti 2022 växer restaurangen från 200 till cirka 1 000 kvadratmeter.

– Nook är en mysig kvarterskrog och den känslan vill vi verkligen behålla även efter flytten. I de nya lokalerna ser vi fram emot att presentera flera nyheter och samtidigt leverera Nook till fler gäster. Det ska också bli kul att bli en del av Stockholmsverken och den spännande utveckling som äger rum här, säger restaurangchefen Alexander Bäckman i ett pressmeddelande.

Kvarteret Stockholmsverken var en gång i tiden ett industrinav på Södermalm i Stockholm. De senaste åren har områdeet genomgått en förvandling. Med det har flera matkoncept tillkommit, bland andra växtbaserade Gigafood, vietnamesiska Bun Bun och den kombinerade möbelstudion och naturvinbaren Gemla. Med prisbelönade Nook adderar AMF Fastigheter en bit till i sitt matpussel.

Nook har funnits på Åsögatan på Södermalm i snart åtta år. Inspirationen till maten kommer från både street food och fine dining, och rätterna presenteras på två fasta menyer. Nook har flera år i rad fått Guide Michelins BiB Gourmand.

Den nya restaurangen i Stockholmsverken kommer att bestå av fyra olika delar, varav matsalen är en. Dessutom kommer det att finnas två uteserveringar.

– Vi har många spännande planer för restaurangen och återkommer framöver med mer information om vad vi kommer att erbjuda här, säger Alexander Bäckman.

Anpassningen av lokalerna påbörjas under hösten med planerad öppning på Rosenlundsgatan i augusti 2022. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078