23948sdkhjf

Heat-kedjan växer norrut med 16:e restaurangen

Den före detta fotbollsdomaren Daniel Wärnmark räknar med att ha öppnat 60-75 restauranger till år 2027.

Heat fortsätter växa. Nu är det klart att restaurangkedjan etablerar sig även i Sundsvall. När verksamheten öppnar vid Norra brofästet intill E4:an i april nästa år blir det den snabbväxande kedjans nordligaste restaurang.

–  Vi hamnar i ett helt perfekt läge, säger ägaren Daniel Wärnmark.

I mars 2018 stängde lunchrestaurangen Lasses Matstuga vid Norra brofästet. Sedan dess har lokalerna stått tomma. Det är i den fastigheten som Heat ska flytta in, men först efter en stor upprustning av fastighetsägaren NSI Invest. När den är klar ska fastigheten rymma kontor, gym och restaurang.

Tidigare fotbollsdomaren Daniel Wärnmark står bakom Heat Restauranger, en kedja som växer snabbt.

Vi har i dag 15 enheter, men målsättningen är att vi ska ha mellan 60-75 restauranger 2027. Vi är den första kedjan med lunchrestauranger, säger han till Sundsvalls Tidning.

Maten på Heat Restauranger har sin grund i svensk husmanskost, men har också inslag av nyare inslag som hamburgare och tacos. 

Heat Restauranger finns sedan tidigare i Gävle, Uppsala, Västerås, Örebro och Stockholmsområdet. I oktober debuterar kedjan sitt nya koncept Heat Express i centrumet Explore Arlandastad mitt emellan Stockholm och Uppsala. 

Daniel Wärnmark räknar med att Heat ska landa på en omsättning på cirka 200 miljoner under 2022.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094