23948sdkhjf

Vete-Katten till Södermalm – åttonde adressen i Stockholm

Nya kaféet på Kungsholmen följs av ett ”grand café” även i Skobells gamla lokaler på Södermalm.

I slutet av maj släcktes Skobells klassiska neonskylt för gott. Nu står det klart att skorna byts ut mot fikabröd. Vete-Katten tar över lokalen i hörnet av Götgatan och Blekingegatan på Södermalm i Stockholm.

Den är riktigt härlig och ligger perfekt till. Det känns jäkligt kul att komma till Söder, säger Johan Sandelin-Järnåsen, delägare och konditor, till Mitt i Södermalm.

Det anrika konditoriet Vete-Katten har haft verksamhet på Kungsgatan ända sedan 1928. På senare år har kedjan växt med flera serveringar i centrala Stockholm.

I januari blev det känt att Vete-Katten tagit över herrekiperingen Georg Sörmans tidigare lokaler och blir granne med Thelins på S:t Eriksgatan vid Fridhemsplan. Det kaféet öppnar i slutet av september.

Nästa satsning sker alltså på Södermalm. Återigen i en anrik lokal. Skobell hade haft verksamhet i nästan 70 år och legat på Götgatan 81 sedan 1956 då coronapandemin och nya tullgifter blev för mycket för skofamiljen Nyblom.

Med öppningen på Götgatan kommer Vete-Katten att finnas på åtta adresser i centrala Stockholm.

 Har man en bra produkt kan man utöka. Det hade vi inte gjort om inte efterfrågan funnits.

Planen är att öppna ett schweizeri och vad Johan Sandelin-Järnåsen kallar ett grand café. Vete-Katten på Södermalm ska erbjuda lättare rätter och ha öl- och vinservering. Kallskänk och beredning av mackor och sallader sker på plats. Bakverk och bullar hämtas från bageriet på Kungsgatan.

I lokalen ska det bli plats för upp till 140 gäster. Exakt hur det ska se ut är inte klart. Ritningarna är inte färdiga än. När öppning kan ske hänger på bygglovet. Förhoppningen är att slå upp portarna under första kvartalet 2023.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109