23948sdkhjf

Buset tvingar McDonald's att stänga på kvällarna

Stökiga och berusade ungdomar förstör för gäster och personal på snabbmatskedjans restauranger i Mölnvik och Hedemora.

Problemen med störande och hotfulla ungdomar har eskalerat den senaste tiden runt flera McDonald's-restauranger. För McDonald's i Mölnvik på Värmdö, har det gått så långt att snabbmatskedjan valt att stänga flera kvällar i veckan, inklusive alla kvällar under höstlovet.

Vi behöver mer vuxna på byn. För stöket lär inte försvinna, säger franchisetagare Richard Holmlund till Nacka Värmdö Posten.

Även i Hedemora flockas ungdomarna hos McDonald's. De spelar hög musik, är respektlösa mot personalen och lever rövare inne i restaurangen, skriver Södra Dalarnes Tidning. Restaurangen har bland annat testat att stänga tidigare på helgkvällar.

– Det blev bättre då, men det är ju ingen bra lösning på problemet. Det blir ju sämre för alla andra, och det är fel att vi ska behöva stänga bara för att några få inte kan bete sig, säger restaurangchefen Alaa Khattab. 

Stöket i Mölnvik, drygt tre mil öster om Stockholm, brukar börja vid 19-tiden på helgerna, då de flesta butiker har stängt. Enligt restaurangchef Edward Rocafore är restaurangen redan klockan 16 som en ungdomsgård.

Våra vanliga gäster får inte plats och får vänta extra länge för att våra anställda måste prata med ungdomarna. Vi tvingas ofta be dem gå ut, en del lyssnar, men inte majoriteten. Sedan försvinner de och kommer tillbaka vid klockan 19 med epa-traktorer. De spelar hög musik och majoriteten är alkoholpåverkade och respekterar inte regler, säger Edward Rocafore till Nacka Värmdö Posten.

För drygt två veckor sedan urartade en situation, då flera ungdomar slog en vuxen. Polis tillkallades och grep ungdomarna. Efter incidenten hölls ett samrådsmöte med personalen och företaget beslutade att tillfälligt stänga matsalsdelen klockan 19.30-23.00 på fredagar och lördagar samt alla kvällar under höstlovet. McDrive är dock öppet som vanligt.

Vi löser inte grundproblemet, vi har tagit beslutet för att värna arbetsmiljön.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125