23948sdkhjf

Fri terapi för Stureplansgruppens personal

Mindler som erbjuder psykologhjälp online sluter avtal med allt fler företag. Exempelvis erbjuder byggvaruhuskedjan Bauhaus sedan i mars alla sina anställda fri tillgång till Mindler. Nu kommer konceptet även till restaurangbranschen.

Stureplansgruppen inleder nu ett samarbete med Mindler som omfattar alla heltidsanställda. Totalt har koncernen omkring 3 000 anställda, varav cirka 40 procent är under 25 år.

– Serviceyrket kan vara tufft och kräver mycket av våra anställda, i en omvärld som ständigt förändras. Det är inte heller ovanligt att våra verksamheter är en av de första arbetsplatser våra anställda har. Detta är utmaningar som finns i hela besöksnäringen, och är något som vi på Stureplansgruppen jobbar aktivt med. Vårt nya samarbete med Mindler är ett av de sätt vi tar oss an de här frågorna, säger Jennica Jonsson, vice vd på Stureplansgruppen. 

Inom ramen för samarbetet kommer Stureplansgruppens heltidsanställda att kunna boka in sina egna psykologsamtal och självhjälpsprogram, oavsett var och när de behöver hjälp. Stureplansgruppen beskriver det som en helt vanlig friskvårdsförmån, men för psykisk hälsa istället för fysisk.

Mindler lanserade sin digitala psykologmottagning 2018 och har nu över 300 psykologer i fem länder.

– Att inleda ett samarbete med en branschledande aktör som Stureplansgruppen är förstås väldigt spännande. När en så stor arbetsgivare så tydligt prioriterar psykisk hälsa hos sina anställda, ser vi ofta att andra, liknande aktörer följer efter. Detta kan alltså få positiva konsekvenser för hotell- och restaurangbranschen i stort, och vi är väldigt glada att vara med på den resan säger Sofie Gejler, talesperson på Mindler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078