23948sdkhjf

Dubbla satsningar för The Italian Cousins

Kusinerna öppnar nya restauranger både i Västmalmsgallerian och på Sergelgatan i centrala Stockholm.

Davide Disisto och Enrico Artoni är duon bakom The Italian Cousins. Den 7 december öppnar kusinerna en ny bar och restaurang i Västermalmsgallerian på Kungsholmen i Stockholm. Den följs nästa år av en storsatsning mitt i city.

Duon startade sin verksamhet för åtta år sedan med en foodtruck. Restaurangen på Kungsholmen blir deras fjärde etablering.

– Vi har skapat det ställe vi själva saknar som mest från Italien. En blandning mellan en bar och en restaurang där du kan börja dagen med frukost och avsluta med drinkar och däremellan äta okomplicerade rätter gjorda på fantastiska råvaror, i en 100 procent italiensk atmosfär, säger Davide Disisto, grundare och delägare av The Italian Cousins.

Den femte restaurangen ska ligga i McDonald's gamla lokaler på Sergelgatan mitt i Stockholms city och ha plats för 200 sittande gäster. Planen är att flaggskeppsrestaurangen ska öppna i mitten eller slutet av mars.

Kusinerna hämtar inspiration till maträtterna från sin hemregion Emilia-Romagna i norra Italien. På menyn finns utvalda rätter som pizza al taglio, tortelli och cappelletti men också charkuterier och desserter i ny tappning, som en krämig dekonstruerad tiramisu.

– Råvarorna är det absolut viktigaste för oss, oavsett vad som finns på menyn. Vi har valt ut det bästa från det italienska köket med fokus på vår hemregion. Vi använder ekologiska råvaror i säsong och arbetar enbart med producenter som delar vår filosofi kring hållbarhet, säger Enrico Artoni, även han grundare och delägare av The Italian Cousins.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063