23948sdkhjf

Galleria välkomnar fyra nya matkoncept

Bastard Burgers, Gigafood, Bun Bun och The Italian Cousins väljer alla att ta sin verksamhet till Västermalmsgallerian.

Fyra nya restauranger förstärker matutbudet i Västermalmsgallerian på Kungsholmen i Stockholm. Först ut var Bastard Burgers i april. I morgon, den 4 maj öppnar Gigafood. Senare följer Bun Bun och The Italian Cousins.

Norrländska Bastard Burgers har inte bara haft en verbal varumärkesfajt med Max under våren utan också fortsatt expansionen. Snabbmatskedjan hade sedan länge annonserat sin ankomst till Västermalmsgallerian när det var dags för öppning den 14 april.

Gigafood, som öppnar i dagarna, serverar växtbaserad, ekologisk och närproducerad mat och fika och levererar även catering och matkassar till hela Stockholmsområdet.

De nya matkoncepten

  • Bastard Burgers har tagit plats på Fridhemsgatan, bredvid Pressbyrån. 
  • Gigafood öppnar den 4 maj vid tunnelbaneentrén på nedre plan (mitt emot Espresso house).
  • Bun Bun öppnar i sommar på tunnelbaneplan mitt emot Sushi Yama.
  • The Italian Cousins öppnar i höst vid huvudentrén i korsningen St Eriksgatan och Flemminggatan.

Bun Bun satsar på fransk-vietnamesisk streetfood och började som foodtruck och har nu restaurang på Södermalm. Den vietnamesiska baguetten báhn mì och vietnamesiska tacos finns på menyn.   

Vår ambition är att erbjuda fastfood – utan att tumma på hantverket. I restaurangen kommer det också gå att köpa Bun Buns såser, för den som vill ta med sig matlagningen hem, säger ägaren Tau Mandéus i en kommentar.

Det fjärde matkonceptet står The Italiens Cousins för. Det blir också företagets fjärde ställe i Stockholm när restaurangen i Västermalmsgallerian slår upp dörrarna i höst med sitt heldagskoncept. Från espressobar på morgonen till klassiska italienska rätter under dagen och kvällen.

Vi tycker det ska bli riktigt roligt att öppna på Kungsholmen som utvecklas så mycket och få visa gästerna vad italiensk mat betyder för oss, säger Davide Disisto, som tillsammans med sin kusin Enrico driaver The Italian Cousins.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078