23948sdkhjf

De ska öppna fem nya matställen på Arlanda

Familjeföretaget RC Café & Pâtisserie utökar sin verksamhet på flygplatsen med flera olika typer av kök.

Den nya marknadsplatsen på Arlanda fortsätter att ta form med handel och restauranger. Nyligen blev det klart med Stockholm Arlanda Airports första food hall och ett pristak. Nu har ett nytt avtal skrivits med RC Café & Pâtisserie som utlovar flera nya spännande kök på flygplatsen.

RC Café & Pâtisserie har funnits på Arlanda sedan 2013 och har idag två kaféer i terminal 5. Nu i december öppnas ett tredje kafé i samma terminal och under 2023-2024 tillkommer ytterligare fem nya enheter, varav fyra på marknadsplatsen i terminal 5.

Det familjeägda företaget startades 2002 i Sigtuna av Charlotta Söör och Ronny Latva. Sedan 2015 är även bröderna och tvillingarna Joakim och Niklas Blomquist hälftenägare.

– Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. Gästerna ska kunna njuta av allt från en ekologisk kaffe, nybakad croissant, matig baguette, en fräsch sallad eller sushi för take away, alternativt en varm lagad måltid för hela familjen, säger Charlotta Söör.

RC:s nya enheter på Arlanda

  • Nordic Lounge by RC. Det bästa från det moderna och nordiska köket.
  • RC Glacier & Café. Café med egentillverkad ekologisk glass med smaker från Italien och Frankrike.
  • RC Café & Pâtisserie (två enheter, en på Marknadsplatsen och en i gateområde C30-C44). Det franska konditoriet med allt från bakverk till smörgåsar och sallader.
  • RC Café & Brasserie. Frukost, lunch och middag med fokus på klassiker från världens alla hörn.
  • Indochine (två enheter, en på Marknadsplatsen och en i gateområde C30-C44). Minimalistisk österländsk mat som sushi, dumplings, wok, poké bowls och sallader.

Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen eller mer specifikt från Norden, menar Charlotte Ljunggren, direktör marknad och försäljning, på Stockholm Arlanda Airport.

– Utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Med just det här konceptet får vi mycket av den lokala och genuina matanknytning som vi eftersträvar.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063