23948sdkhjf

Restaurangerna i Arlandas första food hall – pristak införs

Restaurangpriserna på flygterminalen får inte vara mer än 10 procent högre än motsvarande utbud inne i Stockholm.

Stockholm Arlanda Airport ska inte bara få en ny säkerhetskontroll och en marknadsplats för handel. Det kommer också att öppna en rad restauranger, bland annat i flygplatsens första så kallade food hall. Resenärerna på terminal 5 kommer att kunna välja mellan allt från hamburgare till rätter från Mellanöstern.

Marknadsplatsen är den största kommersiella satsningen hittills på Arlanda. Den första etappen av tre öppnar sommaren 2023 och hela marknadsplatsen står klar runt årsskiftet 2024/2025.

Flera ytor på marknadsplatsen är vikta för restauranger och barer som inte kommer att få sätta vilka priser om helst. Ett pristak införs som innebär att priserna inte får ligga högre än max 10 procent jämfört med motsvarade utbud inne stan.

Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Sammantaget ska utbud och upplevelse bidra till en minnesvärd upplevelse som man vill dela med andra och uppleva snart igen, säger Charlotte Ljunggren, direktör marknad och försäljning, på Swedavia.

Restaurangerna som ska öppnas av HMSHost:

  • Food hall där La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill kommer ligga ihop med en bar samt pop-uperna Asia Street Cooking och Bread Break. Öppnar sommaren 2024.
  • Espresso House. Öppnar hösten 2024.
  • 60 Degrees Bar and Brewery. Öppnar sommaren 2023.
  • Fresh Forward. Öppnar en enhet hösten 2023 och en vintern 2024.
  • Brew’d. Öppnar hösten 2023.

HMSHost driver redan ett flertal restauranger och barer på Arlanda. Sommaren 2024 öppnar bolaget Arlandas första food hall på marknadsplatsen. Där kommer restaurangerna La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill ligga tillsammans med två mindre restaurang-pop-uper som löpande byts ut för att bereda plats för nya matkoncept. Förutom restaurangerna kommer det även finnas en bar med utsikt över start- och landningsbanan.

Dessutom öppnar HMSHost ytterligare enheter på Marknadsplatsen. Bland annat 60 Degrees Bar and Brewery, en pub med lokala ölsorter och klassisk pubmat, och Fresh Forward, ett grab´n go-koncept.

Det är också klart att Pontus Frithiofs bistrokoncept La Girafe ska öppna en systerkrog på terminalen runt årsskiftet 2023/2024. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141