23948sdkhjf

Konkurs för företaget som skulle digitalisera restaurangbranschen

Teknikföretaget Leeroy på obestånd.

Teknikföretaget skulle digitalisera restaurangbranschen. Men så blev det inte. Nu har Leeroy gått i konkurs, rapporterar Breakit.

Leeroy grundades i Sundsvall 2007. Hösten 2019 presenterades ett strategiskt samarbete med Martin & Servera där målet var att ge kunderna digitala verktyg som kan optimera verksamheten i restaurangköket och användas som analysverktyg bland annat för att skapa lojalitetsprogram. 

Kort efteråt slog pandemin till och efter ett tungt 2020 fortsatte förlusterna att öka, från 44,8 miljoner kronor till 66,1 miljoner kronor 2021. 

Så sent som 2021 tog Leeroy in 40 miljoner kronor i kaptial från befintliga ägare. Enligt årsredovisningen gjordes ytterligare en nyemission i början av 2022 och planen var att ta in ytterligare kapital i år.

Vd Karin Whitlock bekräftar för Breakit att Leeroy ansökt om konkurs. Enligt handlingarna från tingsrätten i Sundsvall är företagets svårigheter att betala sina skulder inte tillfälliga och Leeroy Group AB “får därmed anses vara på obestånd”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094