23948sdkhjf

Ingen svensk medalj i kock-VM

Jimmi Eriksson fick pris för bästa fatpresentation, men fick nöja sig med fjärde plats totalt.

Det svenska teamet blev utan medalj i året kock-VM. Av 24 representerade nationer slutade Jimmi Eriksson och Sverige på fjärde plats i prestigefyllda Bocuse d’Or, som avgjordes i Lyon på måndagskvällen. 

– Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte. Det har varit en lång resa som samtidigt har varit otroligt givande och utvecklande. Jag tar med mig många nya erfarenheter och har skapat många nya vänner och kollegor inom svensk och internationell gastronomi. Det här är en upplevelse som är få förunnat och jag har verkligen lärt mig hur hårt jag kan pusha mig själv när det gäller, säger Jimmi Eriksson från Lyon.

Han kunde också trösta sig med priset för tävlingens bästa fatpresentation.

– Jag har låtit mig inspireras av barndomsminnen från den svenska landsbygden och erfarenheter från mina många resor runt om i världen. Svensk mattradition känns igen i enkelheten i smakerna kombinerat med skandinavisk elegans samtidigt som jag alltid vill ha med en lekfullhet i presentationen.

Guldet gick till Danmark, silvret till Norge och bronset till Ungern.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047