23948sdkhjf

Första kvinnliga lagkaptenen för kocklandslaget

Ida Bauhn ska leda ett kocklandslag med flera nya medlemmar.

Med ungefär ett år kvar till Culinary Olympics i Stuttgart byter det svenska kocklandslaget lagkapten. Frilanskocken Ida Bauhn är den första kvinnan som leder det kulinariska landslaget.  

– Det här är såklart en stor ära, jag har ju varit väldigt stolt över att vara del av laget i snart två år men att nu kliva upp som kapten betyder så otroligt mycket för mig. Jag lärde mig mycket under VM och är revanschsugen, så jag kommer att göra allt jag kan i rollen som kapten för att ta laget till ett OS-guld nästa år, säger Ida Bauhn som tar över efter Ludwig Tjörnemo.

Ida Bauhn kommer från Göteborg men bor numera i Stockholm där hon frilansar som kock. Hon anslöt till kocklandslaget våren 2021 och blev då, tillsammans med tidigare lagkamraten Matilda Ewaldh, de första kvinnliga kockarna i laget på många år. 

Sedan VM har laget också rekryterat ett gäng nya medlemmar, däribland Desirée Jaks och David Forsman Törnqvist från restaurangerna Spesso och Lilla Ego.

Svenska kocklandslaget

  • Ida Bauhn, lagkapten, frilans
  • Magnus Santesson, kock på Stadshuskällaren
  • Tobias Lundgren, kock på Nordic Light Hotell
  • Emil Persson, kock på Operakällaren
  • David Forsman Törnqvist, kock på Lilla Ego
  • Desirée Jaks, kock på Spesso
  • Johanna Rampitsch, konditor på Spesso
  • Malin Lönneberg, konditor på Desserthantverk Resarö
  • Erik Möller, kock och konditor på Clarion Post Hotell
  • Marie Skogström, coach, ger och driver Mat & Vin Slottsparken i Malmö
  • Jens Ericsson, general manager- Svenska Kocklandslagen

– Vi har fått in ett par riktigt duktiga kockar och konditorer i laget som kliver in med ny energi, samtidigt som vi har kvar flera som har erfarenhet från att nyligen ha tävlat i ett mästerskap tillsammans. Jag är övertyga om att vi har fått till en grym mix i laget och vi längtar efter att dra igång nu, säger Jens Ericsson, general manager för kocklandslagen.

Efter silvermedaljen i Culinary World Cup i december börjar nu uppladdningen för Culinary Olympics i februari 2024. I mars börjar hårdträningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094